~sepanjang jalan kenangan, dari jejak langkah pertama~

By: de nuanza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 25-Oct-2009 08:22 Email | Share | Bookmark
edisi cincai

 
 
 
 
 
err..nape aku letak tajuk cam tu? sbb aku x tau nk letak tajuk ape...kira cincai le kan
ekekekekekekke
nk update gak..sbb entry yg lepas dh masuk seminggu
huuuuuuu....

disebabkan mood memasak x berapa ada minggu ni, saksikanla babak2 cemas di bawah k...

kek yg senang tp x penah lak wat sblm ni





resepi cam biasa..copy n paste- dari malaysia best

Quote:
RESIPI KEK MENTEGA

250 gram mentega
200 gram gula kaster- aku letak 180 g- cukup2 dh manisnya
250 gram tepung naik sendiri
4 biji telur
sedikit susu UHT- aku boh dlm 1/4 cawan

_______________________________________

Gaul mentega dengan gula kaster dengan hand mixer sehingga putih dan lembut. Masukkan telur dan diselang seli dengan tepung. Campur sedikit susu UHT supaya adunan anda menjadi cair sedikit. Bakar dalam ketuhar selama 40 min pada suhu 180 celsius.



ni menu special ni
encik garpil yg masak..masa aku sedang 'cuti sakit'
ape2 je la yg dia jumpa dlm peti ais tu, yg tu la dia masak
ayam goreng rempah, sotong + cendawan goreng tepung
kuah tu kari nasi kandar lunch tghari tu..bwk sampai ke mlm sbb kuah tu sedap
telur yg nampak cenonet tu, belen dr telur yg diguna utk wat sotong goreng tpg




kek yg aku wat utk hari jadi aku sendiri
huhuhuhuhuhu
ni dh siap potong, hias serba sikit, n sedia utk diagihkan





resepi kek coklat kat sini

ni dinner semalam menjelang hari lahirku (25 okt)
huhuhuhu...
mkn kat sri teja
milo ais + teh ais (gatai mlm2 buta pi minum ais, ari ni rasa nk batuk je...)
chicken chop (aku nyer) + black paper steak (en garpil)




eh mana pergi ayam? dh ilang???





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net