~sepanjang jalan kenangan, dari jejak langkah pertama~

By: de nuanza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Jun-2009 08:53 Email | Share | Bookmark
salam ceria! :-)

 
 


CAKKKKK!!!!
huhuhuhuhu
selamat petang rabu....
ari ni hidup mcm kelam kabut skit la...
ingat nk update Fp pun kena tangguh dulu...
erm..dh ptg ni baru ok skit kot...
so, cam biasa...layanzzzzz

menu2 ni yg semalam n kelmarin dulu
ni pun dh masuk skit2 'area' x tau nk masak apa...
so, belasah je apa yg ada dlm peti ais...
yg penting encik garpil mkn tanpa ada kritikan...
telo sambal kicap tu pas tgk FP http://marlida.fotopages.com/
terus tingin lak nk wat...huhuhuhuhu






ni lak testing wat aiskrim jagung
huhuhuhu..menjadi
mmg senang sesangat







resepi aiskrim jagung

sebungkus coffemate 200 g / 2 1/2 cawan - (guna susu tepung pun boley)
2 cawan susu cair
2 sudu gula- (yg ni kena ejas sendiri la rasa dia)
3/4 tin jagung krim- (kite jumpa jagung tin yg ada butir2 jagung tu, so kiter masukkan dlm blender, campur 1 cawan susu td, kisar n tapis)
1 sudu teh esen vanilla
2 titik pewarna kuning


cara:

satukan semua bahan. mixer atau blend dlm 2 mnt
tuang dlm bekas
sejuk bekukan
bila separuh beku, kuarkan n blender lg sekali
bekukan n boley dinikmati keesokannya
perisa tu leh je tukar ape2
kalau nk vanilla, lebihkan skit esen vanilla tu







ni jagung yg kite guna..




Quote:
aku tgk ramai dh geng FP dok wat award utk 1st komentar
so, aku pun nk wat gak la...huhuhuhu
wpun x de ramai org pun view page aku, tp kurangnya mesti ada gak sorang kan!
ekekekekek ....so, 1 st komentar utk entry aku kali ni...AWAN!!!my best fren...
dia x de FP tp aku link kan blogspot dia je la..
so, awan! terima la sumbangan pertama aku yg x seberapa ni
(x de ke anugerah sumbangan pertama??)




aryatiabdulrahim2.blogspot.com




(jgn lupa amek bunga ni sekali tau!)





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net